triglav logo mali

az projekt AJM logo dr best Golf Club Ptuj hit rcHlebcek logo igrisce ptuj logotipMarksIBC lumar sgd
galerija mediklin  sintal vila kioti logo vz logo cmyk 1
 

gear1Za golf potrebujete predvsem veliko dobre volje. Marsikdo se golfa ustraši, ko pomisli na »ljudsko izročilo«, ki pravi, da je golf izjemno drag šport. Prve korake v golf lahko naredite še preden kupite svojo opremo, saj se je smiselno najprej prepričati, ali je golf res tisto kar si želite. V golfski šoli si boste lahko izposodili vse potrebno za prvi udarec. Ko vam bo prvi udarec dobro uspel, boste vedeli zakaj je z golfom zaslepljenih toliko ljudi po vsem svetu.

Za samostojno igro potrebujete set palic, čevlje za golf, žogice, teeje ter vilice. Set je sestavljen iz največ štirinajstih palic. Za začetnike so dovolj polovični seti (sedem palic), ki si jih lahko izposodite. Če želite vendarle igrati s svojimi palicami, začetnikom priporočam nakup rabljenih palic. Zakaj? Ker so cenejše, poleg tega pa vam bodo za uvodne udarce ravno tako dobre služile kot kakšne dražje. Poleg tega se boste lahko pozneje, ko boste igro že malo bolje spoznali, lažje odločili za palice, ki vam bodo najprimernejše. Rabljen polovični set stane okrog 100€.

gear2Za obiskovanje golf šole bodo običajni športni čevlji zadostovali, vendar na igrišču niso dovoljeni. Na Ptuju je treba imeti obute čevlje za golf z gumijastimi žebljički. Za na igrišče je treba obleči majico z ovratnikom. Oblačila iz jeansa niso dovoljena.

Majhen, vendar pomemben del opreme so "vilice". Z njimi popravimo luknje, ki jih naredi naša žogica ob pristanku na zelenici. Pravi užitek jih je uporabiti.

Vso opremo lahko kupite v trgovini na Golf igrišču Ptuj, kjer boste deležne strokovne pomoči profesionalcev.