Šola golfa

Najkrajša šala o golfistih: »Aha, že znam!«

adams golf 400Golf je šport, za katerega pravijo, da ga nikoli ne moreš obvladati do popolnosti. Vedno se da igrati bolje. Da bi nam lahko to uspelo, se moramo včasih česa novega naučiti ali pa staro tehniko izboljšati. Pri tem nam pomagajo šole golfa. Tudi na Ptuju jo imamo.

Za igranje golfa na igriščih potrebujete dovoljenje za igro, ki ga dobite, ko uspešno opravite teoretični ter praktični del izpita. Ta sicer ni preveč zahteven, a je kljub temu treba zanj vložiti nekaj dela. Golfska šola vam omogoči, da vas tehnike naučijo strokovnjaki, ki budno spremljajo vaš trening in pripravljeni, da vas ob morebitnih napakah nanje opozorijo. Njihove nasvete je dobro jemati zares, saj je marsikdo izkusil, kaj pomeni imeti slabo osnovo. Kot pri vsakem športu je tudi pri golfu napake težje odpraviti kot se tehnike na novo naučiti.

Na Ptuju poučuje golf Adam Osmančević, profesionalni golf učitelj v sklopu Učnega Centra Ptuj.

Informacije: 02/788-91-10, 041/791-065

gear1Za golf potrebujete predvsem veliko dobre volje. Marsikdo se golfa ustraši, ko pomisli na »ljudsko izročilo«, ki pravi, da je golf izjemno drag šport. Prve korake v golf lahko naredite še preden kupite svojo opremo, saj se je smiselno najprej prepričati, ali je golf res tisto kar si želite. V golfski šoli si boste lahko izposodili vse potrebno za prvi udarec. Ko vam bo prvi udarec dobro uspel, boste vedeli zakaj je z golfom zaslepljenih toliko ljudi po vsem svetu.

Za samostojno igro potrebujete set palic, čevlje za golf, žogice, teeje ter vilice. Set je sestavljen iz največ štirinajstih palic. Za začetnike so dovolj polovični seti (sedem palic), ki si jih lahko izposodite. Če želite vendarle igrati s svojimi palicami, začetnikom priporočam nakup rabljenih palic. Zakaj? Ker so cenejše, poleg tega pa vam bodo za uvodne udarce ravno tako dobre služile kot kakšne dražje. Poleg tega se boste lahko pozneje, ko boste igro že malo bolje spoznali, lažje odločili za palice, ki vam bodo najprimernejše. Rabljen polovični set stane okrog 100€.

gear2Za obiskovanje golf šole bodo običajni športni čevlji zadostovali, vendar na igrišču niso dovoljeni. Na Ptuju je treba imeti obute čevlje za golf z gumijastimi žebljički. Za na igrišče je treba obleči majico z ovratnikom. Oblačila iz jeansa niso dovoljena.

Majhen, vendar pomemben del opreme so "vilice". Z njimi popravimo luknje, ki jih naredi naša žogica ob pristanku na zelenici. Pravi užitek jih je uporabiti.

Vso opremo lahko kupite v trgovini na Golf igrišču Ptuj, kjer boste deležne strokovne pomoči profesionalcev.

cleaningPri igri golfa si lahko zlomite ali kako drugače poškodujete svojo najljubšo palico, vendar ne skrbite, nudimo vam tudi storitve, ki vas rešijo iz te zagate. To je naš Servis golf opreme pri Adamu Osmančevič, ki vam popravi palice, zamenja ročaje (gripe), zamenja žebljičke na čevljih (spikes) ...

Informacije na tel. 041/706-540 Adam Osmančevič