zgodovinaZačetki golfa segajo v 15. stoletje kakor trdijo Škoti, vendar najnovejši izsledki to zanikajo. Menda so ga že pred našim štetjem igrali Kitajci, na staro celino pa naj bi ga zanesli pomorščaki. Kljub vsemu je zasluga Škotov in Angležev, da je golf to kar danes je.

Prvi klub so leta 1744 osnovali Angleži. Prvi proizvajalec palic in žogic z dovoljenjem oblasti so bili Škoti in prva, še sedaj veljavna pravila golfa so zapisali v golf klubu St. Andrews  na Škotskem. Pravila so zapisali in oblikovali leta 1764.

Mnogi sedanji profesionalci bi se zgražali nad zamahi svojih prednikov. Še bolj bi bili začudeni zaradi opreme tistega časa.

Prve žogice so bile lesene, palice pa prav tako. Lesene žogice so nadomestile krhke žogice iz usnja napolnjene z kuhanim gosjim perjem. Leto 1848 je pomenilo konec pernatih žogic. Nadomestile so jih žogice izdelane iz gumi podobne snovi, posušenega mlečnega soka azijskega tropskega drevesa. Za proizvodnjo je bila precej cenejša in je s tem pripomogla k širjenju golfa.

Palice so bile prvotno lesene a zato tudi manj trpežne in so se pogosto lomile. Zato so pričeli izdelovati kovinske palice iz posebnih zlitin, ki so v uporabi še danes. Najbolj pa so priljubljene palice iz plastičnih mas.

zgodovina1Od prvih dni ko je igra na Škotskem pognala korenine, ljudje, ki vztrajajo v tem trikotniku med naravo, danostmi in sočlovekom, iščejo izboljšave. Iščejo pot k napredovanju, in to skozi preobrazbo, ki privede igralca v golfu do igralca golfa, kajti šele takrat ga bratovščina sprejme. Ni igre v zgodovini, ki bi bila tako obsedena s tehnikami, da bi dosegla dovršenost. Celotna industrija, skoraj tako velika, kot je igra sama, je vključena v golfsko romarsko pot v obljubljeno deželo.